Z6_PPGAHG800PEFF0QBUFFL5C19R5
Z7_PPGAHG800PEFF0QBUFFL5C19N0

1 -8 април Изложба на уайлдлайф фотографа Богдан Боев

Дата на публикуване: 01.04.2024
Последна актуализация: 28.03.2024

От името на РИОСВ-Хасково и Областна администрация- Хасково  Ви каним на откриване на фото изложба „Живия свят на река Марица“ на уайлдлайф фотографа Богдан Боев, на 1 април 2024 г. от 11.00 часа във фоайето на Областна администрация Хасково.

Професионалните фотографи на диви животни в България са рядкост. Един от тях е роденият в Димитровград Богдан Боев. Започнал кариерата си като професионален състезател по баскетбол, постепенно се увлича по снимането и вече 15 години е отдаден на т.нар. wildlife фотография, търсенето на редки видове, които да улови с обектива си, организирането на обучения и воденето на групи, които искат да заснемат дивата природа на България. Според него фотографията много помага за опазването на природата.

Събитието ще се проведе на 1 април – Международния ден на птиците. Това  е един от най-старите празници от екологичния календар. Решението за обявяването му за специална дата е прието на 6 декември 1906 г. по силата на Конвенцията за защита на редките птици и е една от първите природозащитни дати в международния календар от глобални събития, чрез която хората заявяват своята загриженост за опазването и съхранението на дивата природа на планетата ни.