Z6_PPGAHG800PEFF0QBUFFL5C19B5
Z7_PPGAHG800PEFF0QBUFFL5C1971

Фотоизложба „Живият свят на река Марица“ организира РИОСВ-Хасково съвместно с областната управа

Дата на публикуване: 01.04.2024
Последна актуализация: 01.04.2024

Фотоизложба „Живият свят на река Марица“ организира РИОСВ-Хасково съвместно с областната управа

Фотоизложбата „Живият свят на река Марица“ беше официално открита във фоайето на Областната администрация в Хасково за Международния ден на птиците – 1 април, с организатор РИОСВ-Хасково.

Автор е Богдан Боев от Димитровград, който е сред професионалните фотографи на диви животни. Започнал кариерата си като професионален състезател по баскетбол, постепенно се увлича по снимането и вече 15 години е отдаден на т.нар. wildlife фотография, търсенето на редки животински видове, които да улови с обектива си.

Експозицията включва 22 фотографии, заснети по поречието на Марица край Димитровград. Изложбата може да бъде разгледана до 8 април.

„Да бъдеш фотограф на дивата природа е изключително трудно, а Богдан Боев е един от най-добрите в тази област“, каза при откриването на изложбата директорът на РИОСВ – Хасково Марияна Вълчева. Тя акцентира върху факта, че в Хасково и района разнообразието от птици е изключително голямо и подчерта, че работят заедно с Българското дружество за защита на птиците, за да запознаят младите хора и децата с богатството на нашата природа и за каузата за нейното опазване.

Областният управител Гинка Райчева каза, че за нея е удоволствие администрацията да бъде домакин на изложбата и покани хората да я разгледат, за да зарадват очите си.

На откриването присъстваха още заместник-областният управител Митко Петров, заместник-кметът на Хасково Мария Вълчева, председателят на БДЗП – Хасково Стойчо Стойчев, общински съветници от Хасково и Димитровград, природолюбители, фотографи и ученици.